OKULUMUZUN TARİHÇESİ

25.09.2015 2873

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz ilk olarak 1904 yılında Kılınç Dede adıyla kurulan Kırım Muhacirlerinin iskan edilmesiyle oluşan mahallede,  Kılınçdede Caminin yanında halkın katkılarıyla alt katı dükkan olarak tahtadan yapılan üç derslik okul binasında Irmak mektebi olarak hizmet vermiştir.

Okul daha sonra Kılıçdede İlkokulu olarak ismi değişmiştir. Rivayetlere göre Kılınç Dede, 1078-1116´lı yıllar arasında Anadolu´ya yayılan Selçuklular´la birlikte bölgeye gelen ve yıllarca süren savaşlar sırasında ibadet ederken şehit düşen birisiden ismini almıştır.

1929 yılında Kılınçdede  ilkokulu adıyla onarılarak 5 derslik olarak hizmet vermiştir. Okulun daha sonra tekrar ismi değiştirilerek  kurtuluşun başlangıcı olan  19 Mayıs İlkokulu  olarak hizmet vermiştir. 1981 yılında  imar değişikliği nedeniyla okulun bahçesinin yola gitmesiyle   binamız bugünkü yerine taşınmıştır.Yeni bina 09 Kasım 1981 tarihinde 3 katlı ve kaloriferli yapılmıştır.1984 -85 öğretim yılında Ana sınıfı eğitimine başlamıştır.

1991-1992 öğretim yılında İlkadım Ortaokulu ile birleşen okulumuz İlkadım İlköğretim okulu adını almıştır.2012-2013 öğretim yıllarında Osman Gazi İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermiştir. Osmangazi İmam Hatipteki öğrenci fazlalığı nedeniyle okul tekrar   üç katlı (ondokuzmayıs ilkokuluna) eski binasına taşınarak hizmet vermeye devam etmektedir.