Kızılelma ve Akıncı Maketleri TRT Haberde

Kızılelma ve Akıncı Maketleri TRT Haberde

12.04.2023 163

Okulumuz duvarını monte ettiğimiz Bayraktar, Kızılelma ve Uzay Mekiği TRT haber programına konu oldu.

TRT HABER  https://youtu.be/31zqdgczLio

 CNN TÜRK :https://www.cnnturk.com/yerel-haberler/samsun/akinci-ve-kizilelmanin-maketleri-okul-duvarina-asildi-1907418

AA                https://www.youtube.com/watch?v=oyUiRhh0gio

 DHA:        https://www.sondakika.com/haber/haber-akinci-ve-kizilelma-nin-maketleri-okul-duvarina-15741652/

Aslında projemiz daha bitmedi.Biz haberdar etmediğimiz halde erken habere konu oldu.Proje kapsamında okulumuz dış duvarlarına 4 temadan oluşan 3 boyutlu maketler yerleştireceğiz. (Maketler hafif profil üzerine köpük(strafor) giydirilmiş ve köpükler her türlü hava koşuluna dayanıklı bir şekilde kaplanmış ve en önemlisi onluk demirle 40 cm duvara çakılarak monte edilmiştir.) 

1.Tema İslam bilim ve teknoloji eserleri. Fuat Sezgin Hocanın İstanbul'daki İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesinden (https://muze.gov.tr/muze-detay?SectionId=IBT01&DistId=MRK )esinlenerek okulun duvarına maketler yerleştirilecek.

2.Tema ulaşım. Burada devrim arabası ve tog yer alacak 

3.Tema Havacılık. Bu bölüme Bayraktar ve Kızılelma yerleştirildi. Milli muharip uçağımız da yerleştirilecek.

4.Tema Astronomi: Duvarın bu bölümüne uzay mekiği yerleştirildi.Devamında milli ve yerli gözlem uydumuz İmece'nin maketi yapılacak Bir kompozisyon halinde üç boyutlu güneş sistemi, gök taşları,karadelik, samanyolu modelleri monte edilecek. Ayrıca ay ve mars'ın yüzey resimleri olacak.

Bu 4 tema üzerinden önce kendi öğrencilerimize daha sonra anasınıfı ve ilkokul öğrencileri olmak üzere isteyen diğer okulların öğrencilerine  İslam bilim tarihi, ulaşım, havacılık ve uzay temalı eğitimler verilecek.

Okulumuz bahçesi aslında küçük bir bilim eğitimi merkezine dönüşecek.

Benzer bir çalışmayı bilim sanat merkezi'nde müdürlük yaptığımız sırada hayata geçirdiğimiz için   https://youtu.be/bmVVhOeq7Ds   buradan edindiğimiz tecrübelerle bu eğitimleri bizzat ben vereceğim. Amacımız çocukların merakını tahrik etmek, cesaretlendirmek ve her şeyden önemlisi bunlardan daha iyisini ben yaparım bilincini kazandırmak,bilime meraklı, vatanını milletini her şeyin üstünde seven nesiller yetişmesine katkı sağlamak.

AYDIN PEKER

OKUL MÜDÜRÜ

12-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-202312-04-2023