Bayraktar Kızılelma ve Akıncı'nın maketleri okulumuz duvarında sergileniyor

05.04.2023 320

Okul Müdürü Aydın PEKER maket uçaklarla ilgili açıklaması:

Geçen yıl Samsun'da düzenlenen teknofest festivalinde özellikle çocukların uçaklara olan ilgileri ve heyecannı görünce bu uçakların maketlerini neden okulda bulundurmayalım diye düşündük ve önce akıncı'nın strafordan bir modellemesini yaptırdık  Daha sonra kızılelma'nın  hepimizde heyecan oluşturması üzerine kızılelma'nın da modellemesini yaptırdık bunlar köpükten imal edildiler ve duvara herhangi bir iş kazasına sebebiyet vermemek üzere de duvara çok sağlam sabitlendiler şimdi çocuklar her gün okula gelirken bu heyecanı yaşayarak sınıflarına geçiyorlar. amacımız çocuklara bilm merak uyandırmak ve bilimi sevdirmek onlara daha küçük yaşlrde büyük hedefler göstermek.

Tabii bununla yetinmedik bir de uzay mekiği tasarlayıp onu da yine strafordan hazırlayarak okulun diğer cephesine koyduk aslında hem uzayı hem de havacılık alanında Küçük yaşlarda çocukların zihinlerine bu teknolojiye merak sarmalarını ve geçmişten geleceğe bir köprü kurarak çocukların özgüvenine cesaretlenmelerine hedefledik bu hedeflere de fazlasıyla ulaştık. çünkü çocuklar müthiş bir heyecanla müthiş bir merakla bu maketleri izliyorlar ve kendi aralarında uzaya gideceğiz ya da ben de pilot olacağım ya da ben de bu uçakları yapacağım şeklinde konuşuyorlar. Aslına bakarsanız çocuklarla birlikte aynı heyecanı Biz öğretmenler ve veliler de yaşadık. Hepimizin televizyonla seyrederek heyecanlandığımız ve dünyanın takdir ettiği bu uçakları okulumuzun duvarında olması tabii ayriyeten gurur verici ve heyecan verici gelecek için umut verici... elbette her şey daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye içinTabii bu heyecanı görünce ve yine Türkiye'nin ve dünyanın gündemi olan elektrikli otomobili de unutmadık şimdi onların da siparişini verdik okuluumuzun diğer duvarına da devrim arabasına togun maket modelini yaptırıp onu da koyacağız istiyoruz ki çocuklarımıza şöyle bir his oluşsun benim büyüklerim abilerimiz babalarımız bunları yaptı öyleyse biz de daha iyisini yapabiliriz bu özgüveni çocuklara kazandırmak istiyoruz. Geleceğin yüzyılını bilime erken yaşlarda merak sarmış vatanını milletini Her şeyin üstüne seven bu çocuklar inşa edecekler inşallah.

05-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-202305-04-2023